Erdinç Bakla Sanat Galerisi/Erdinç Bakla Art Gallery

40 metrekare kapalı alan ve 60 metrekare açık alandan oluşan galeriye, heykelleri ve Anadolu'da üretilen seramikler konusundaki kitapları ile tanınan değerli sanatçı Erdinç Bakla'nın ismi verildi. Yerli ve yabancı sanat severlerin biraraya geldiği Dibeklihan'da yer alan Erdinç Bakla Galerisi'nde, yıllık program çerçevesinde her 15 günde bir yenilenen sanat eserleri sergilenmektedir.

Named after the esteemed artist Erdinç Bakla, renowned for his sculptures and books on Anatolian ceramics, this gallery spans 40 square meters of indoor space and 60 square meters of outdoor area.
Located within Dibeklihan, a hub for both local and international art enthusiasts, the Erdinç Bakla Gallery hosts exhibitions that are refreshed every 15 days as part of its annual program. It is a dynamic space where art lovers can experience a constantly evolving collection of works.

SERAMİK&PORSELEN

21/05/2022 - 16/06/2022

NURDAN BOZKURT&İPEK ATAY

NURDAN BOZKURT

Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi olan Endüstriyel Sanatlar Yüksek Öğretmen Okulu'ndan 1978 yılında mezun oldu. 1996-1998 İzmir Resim Heykel Müzesi Seramik Atölyesi’ne katıldı. İstanbul Eczacıbaşı Sanat Atölyesi’nde seramik çalışmalarına katıldı. 1999'da Devlet ödülü alan Sanatçı, 5 kişisel sergi açmış ve 50'dan fazla karma sergiye katılmıştır. Eserleri, resmi ve özel kurumların koleksiyonlarında bulunan Sanatçı, çalışmalarını 1996'dan bu yana sahibi olduğu Nu Seramik Atölyesi'nde sürdürmektedir.

İpek Candaş ATAY
1983 İzmir’de doğdu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nden mezun oldu. 2007 yılında bir yıl süreyle İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde Arkeolog- Mimar DidierLaroche’un yanında staj yaptı. 2008 yılında Nu Seramik Atölyesi’nde seramik çalışmalarına başladı. Yaşar Üniversitesi Sanat-Tasarım Bölümü Yüksek Lisansını seramik sanatı üzerine verdiği tezle tamamladı. 2010 Altın Testi Seramik Form Yarışması’nda özel ödül kazandı. 2017 yılından itibaren de kendi atölyesinde seramik-porselen çalışmalarına devam etmektedir. 2012-2020 yılları arasında Alaçatı’da sahibi olduğu Peri Art Galeri’de 100’ün üzerinde sanatçıya ve sergiye ev sahipliği yaptı. İzmir Gallery Mamma’nın 2018 ve 2019 yıllarında sanat yönetmenliğini yaptı. Hem kendi eserleriyle hem de küratörlüğünü yaptığı sergilerle farklı mekanlarda yer almaktadır.

Maya - Taste of India