"Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir."

BÜLTEN ÜYELİĞİ

Bültenimize abone olun, yeniliklerden haberdar olun.

Dibeklihan etkinliklerini belirtmiş olduğunuz mail adresinden ve whatsapp mesajı olarak alacaksınız.

Dibeklihan'dan Müjdat GEZEN geçti.

28/05/2022

Türk tiyatrosunun büyük üstadı ve aydınlanma mücadelesinin simge isimlerinden Müjdat Gezen Dibeklihan’da Gazeteci Yazar Gökmen Ulu’nun hazırladığı Müjdat Gezen- Bir Sevgi Belgeseli gösterimine katıldı. Müjdat Gezen- Bir Sevgi Belgeseli gösterimine yaklaşık 500 kişi katılırken, etkinlik üç buçuk saat sürdü…Cenap Tezer’in Bodrum’da dişiyle tırnağıyla yarattığı kültür ve sanat köyü Dibeklihan Türk tiyatrosunun büyük üstadı ve aydınlanma mücadelesinin simge isimlerinden Müjdat Gezen’i konuk etti. Gazeteci Yazar Gökmen Ulu’nun hazırladığı Müjdat Gezen- Bir Sevgi Belgeseli gösterimine yaklaşık 500 kişi katıldı. Müjdat Gezen- Bir Sevgi Belgeseli’ni oturacak yer kalmayınca ayakta izlemek zorunda kalan izleyiciler kimi zaman hüzünlenirken, kimi zaman da kahkahayla keyifli bir zaman geçirdiler.

Bodrum’un sanat merkezi olarak kabul edilen Dibeklihan Kültür ve Sanat Merkezi Orhan Kemal Meydanı’nda, Gazeteci-Yazar Gökmen Ulu’nun yönetmenliğini yapıp hazırladığı Müjdat Gezen Bir sevgi Belgeseli’nin özel gösterimi gerçekleştirildi. Usta sanatçı Müjdat Gezen, Hollanda’da yaşayan kızı Elif Gezen ile birlikte katılırken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İYİ Partili Meclis Üyeleri, Gazeteci Can Pulak, Türk sinemasının usta oyuncusu ve Devekuşu Kabare’nin kurucusu merhum Zeki Alasya’nın eşi Jülide Alasya, Türkiye’nin ilk spor kadın muhabiri Gazeteci Nükhet Anadol Tatari, Sinema Sanatçısı Serap Aksoy, Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, geçmiş dönem Müzeler Genel Müdürü Alpay Pasinli’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi izledi.
Gazeteci Yazar Gökmen Ulu’nun hazırladığı Müjdat Gezen- Bir Sevgi Belgeseli Mujdat Gezen’in doğumundan bu güne kadar geçen yaşam mücadelesini ve yakınlarının gözünden de kişiliği anlatılıyor. Oldukça akıcı bir dille kurgulanan belgesel Gazeteci Yazar Gökmen Ulu tarafından yoğun bir çalışma süreci sonunda gerçekleştirildi. Belgeselde Müjdat Gezen’in yaşamına tanıklık eden Alper Kul, Barış Dinçel, Cem Yılmaz, Celal Ülgen, Cüneyt Arkın, Çağlar Çorumlu, Demet Akbağ, Dolunay Soysert, Erkan Can, Emre Kongar, Erol Evgin, Ezgi Mola, Gonca Vuslateri, Günay Karacaoğlu, İlker Ayrık, İlker Başbuğ, Kandemir Konduk, Mustafa Alabora, Perran Kutman, Savaş Dinçel, Şebnem Bozoklu, Şevket Çoruh, Temel Gürsu, Tınaz Titiz, Türkan Şoray, Türker İnanoğlu, Orhan Aydın, Özden İnönü Toker, Uğur Dündar, Yasemin Yalçın, Yıldız Kenter ve Zülfü Livaneli gibi isimler yer alıyor. Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman ise komik anektodların da yer aldığı belgesel, izleyenlerden de tam not aldı ve dakikalarca ayakta alkışlandı.Yaklaşık bir buçuk saat süren belgeselin ardından moderatörlüğünü Gökmen Ulu’nun yaptığı söyleşiye katılan Müjdat Gezen ve Elif Gezen izleyenlerin sorularını yanıtladı. Soğuk havaya karşın belgeselin ardından da bir buçuk saat süren soru-cevap şeklinde süren etkinlikte Türkiye gündemine dair görüşlerini dile getiren Müjdat Gezen, Savaş Dinçel, Uğur Dündar, Adile Naşit ve Savaş Dinçel, ile olan dostluklarını anlattı. Konuşmasının sonunda hayatı boyunca hep insanları sevdiğini ve sevmeyi sevdiğini belirten usta oyuncu Müjdat Gezen “Hiç düşünmedim, herkes için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, bu huyumdan da vazgeçmem, zaten bugünde hem belgeselde hem de sizlerin yüzünde insan biriktirmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu gördüm, buda bana yeter, insanları seviyorum, hayvanları, bitkileri, aslında ben sevmeyi seviyorum. Hayatım boyunca hep kendim ile yarıştım hem iyiyi doğruyu, güzeli ahlaklı olmayı düşündüm. Bunların hepsi insana sevgi olarak dönüyor…” diye konuştu. ,
Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde gerçekleştirilen ve üç buçuk saat süren Müjdat Gezen Bir Sevgi Belgeseli etkinliği sonunda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras adalet ve eşitliğin timsali olarak kabul edilen çift ağızlı balta (labrys) hediye etti.

Dibeklihan Kültür ve Sanat köyü 2022 Tarık Akan Kültür ve Sanat Sezonu çok özel ve dikkat çeken sergiler ve etkinlikler ile Kasım ayı başına kadar sanatseverleri konuk edecek…

Tüm Haberler

Tenzo