149 metrekare alana sahip, birbirinden kemerler ile ayrılan 4 hacimden oluşan galeriye, tiyatroya katkıları, oyun gücü, kişiliği ve enerjisi ile iftihar edilen değerli sanatçı Yıldız Kenter'in adı verildi. Yerli ve yabancı sanatseverlerin bir araya geldiği Dibeklihan'da yer alan Yıldız Kenter Galerisi'nde, yıllık program çerçevesinde her 15 günde bir yenilenen resim, heykel, fotoğraf vb. sanat eserleri sergilenmektedir.
Spanning 149 square meters and consisting of four interconnected spaces separated by arches, this gallery is named after the esteemed artist Yıldız Kenter, celebrated for her contributions to theater, remarkable acting talent, personality, and vibrant energy.
Situated within Dibeklihan, a meeting point for local and international art enthusiasts, the Yıldız Kenter Gallery features a rotating selection of paintings, sculptures, photographs, and other artworks. Exhibitions are refreshed every 15 days as part of its annual program, offering a dynamic and inspiring cultural experience.
11/07/2015 - 30/07/2015
Ülkemizin en önemli Mimarlarından Nevzat Sayın Fotoğraf sergisi 11 Temmuz-30 Temmuz tarihleri arasında Dibeklihan Yıldız Kenter Sanat Galerisinde görülebilir.Sergi kokteyl ve açılış 11 Temmuz Cumartesi saat 19:00'da Orhan Kemal Meydanında.
Devlet memuru bir babanın tayinleri sırasında, 1954 yılında, Hatay’da doğdu. Gaziantep, Ankara, İstanbul, Bodrum deneyimlerinden sonra, 1974 yılında, İzmir’de Atatürk Lisesi’ni, 1978 yılında, yine İzmir’de Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 1978-1980 arasında, yüksek lisans eğitimini de aynı okulda yaptı ama bitirmedi. Bütün bu İzmir süreci daha sonraki konuşmalarında, yazdıklarında ve yaptıklarında belirgin olan ‘Ege Kültürü’nü benimseyip, içselleştirmesini sağladı. 1980-1984 arasında ‘okul sonrası eğitim’ olarak adlandırdığı çalışma için İstanbul’a döndü ve Cengiz Bektaş ile çalıştı. 1984-1986 arasında mimarlık çalışmalarına ara verdi, Ege Bölgesi ağırlıklı ve antikite odaklı ‘görgüarttırma gezileri’ yaptı, fotoğraf çekti. 1990’a kadar farklı büro yapılanmaları ile mimarlık çalışmalarını sürdürdü. 1990-2004 arasındaki çalışmaları Tansel Korkmaz tarafından hazırlanan Düşler Düşünceler İşler adlı kitapta toplandı. Yurtiçi ve yurtdışı mimarlık ödüllerine aday gösterildi ve ödüller aldı. NSMH adı altında süren çalışmalarının yanı sıra Türkiye’nin farklı mimarlık okullarında öğretim görevlisi olarak verdiği hizmetleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı kurucu üyesi ve stüdyo yöneticisi olarak sürdürüyor. Mimarlık öğrencileri için yaz okulları, konferanslar, jüriler, atölye çalışmaları da mimarlık eğitimi ile ilişkisinin önemli parçaları olmaya devam ediyor. Çalışmalarının bir bölümünü mimarlık yazıları, röportajları, sergileri ve yayınları oluşturuyor.